mandag 8. desember 2008

Liste og funfacts

Hei hopp.

Dette innlegget blir vel mer en funfactliste enn liste og funfacts. Overskriften er dermed å regne som litt villedende. Dessuten er det ikke forventet at man trekker på smilebåndet etter hvert punkt. Spesielt villedende, vil noen kanskje si. Jeg tviholder likevel på overskriften. Jeg er sta.
Håper ikke det skremmer noen fra å lese dette. Tema for funfactlisten er mitt nåværende oppholds/tilholdssted, Bahamas. Følg med her:

1. Venstre side av veien er riktig kjøreretning, det er det eneste som er mer britisk enn amerikansk. Denne øygruppen er en del av det en gang så mektige Commonwealth, uten at det merkes (i forhold til andre populære reisested for amerikanere). Jeg har heller ikke funnet noe som roper "Bahamas!' uten at "USA" er i referanselisten, egentlig.

2. Jeg bor hos amerikanere. Min kunnskap om kulturen på øyene, bortsett fra den meget famøse "Bacardi Rumcake", er begrenset. Svært begrenset. Jeg vet ikke engang om Bacardi har særrettigheter til kaken, og jeg har ikke smakt den. Ikke ser den fristende ut heller.

3. De tusentalls palmene har mange, mange kokosnøtter. Dette har ført til at mange palmer kun har stammen igjen, for resten er sannsynligvis stjålet og solgt av forbipasserende. Jaja . Som sagt har Bahamas nok av kokospalmer å klatre i, hvis det skulle falle noen inn.

4. Ingen har regjeringsmakten lenger enn en periode her, visstnok. Dette er fordi velgerne aldri har vært fornøyd med en sittende regjerings arbeid*. Hm. Vil Bahamas gå tom for politikere? Vil noen i det hele tatt stresse for å bli en eks-politiker, en fremtidig arbeidsløs ?*

5. Det finnes ikke postmenn på Bahamas.

6. Oygruppen har imildertid en turistminister. Han er egentlig statsminister i praksis, han har dritmye å gjøre*. Litt som Norges olje- og energiminister (?).

7. Det er fullt av kasinoer her, i hvert fall i Nassau. Men for Bahamarianere er det forbudt å spille.

8. Juletreet vårt har en sjøstjerne på toppen, en ekte.

9. Grekere er visst de mektigste her, på godt og vondt. Men det eneste greske jeg har sett, er en ussel og tom gresk restaurant.

10. Bob Marley's kone bor her, og driver hotellet med det passende navnet "Marley's". Her er en supercool suite som heter Legend, jeg har ligget i sengen der, bare så det er sagt. Helt uskyldig, naturligvis. Det har også en bar med en fantastisk bartender, freshe Pepsi. Og fire-fem Jacuzzis. Og, ja, masse.


*Spekulasjon
*Spekulasjon 2
*Spekulasjon 3

1 kommentar:

Anonym sa...

Hm, jeg liker din liste over funfacts! som faktisk var ganske funny!

jeg liker spesielt sjøstjerne juletrestjerna! tenk om man hadde det her hjemme!

og uten postmenn blir det vel heller ikke noen julekort!?! kanskje ikke den tradisjonen er oppe og går på Bahamas!

kos deg lille snikfot! CPH forever!

knus!

m